شیوع بیماری قارچی فوزاریوم در درختان موز

کشت ورز - این روزها که جهان با شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کند، درختان موز نیز با شیوع بیماری فوزاریوم در سراسر جهان روبرو شده است.

banana tree

موز که اولین محصول جهانی شده در دنیای مدرن محسوب گردیده، تجارت آن به حدود ۱۳۰ سال قبل بازمی گردد و همچنین به عنوان میوه صادراتی شماره یک در سطح جهانی شناخته می شود، این روزها با بیماری قارچی فوزاریوم ویلت روبرو گشته است. نوعی از این آفت برای نخستین بار دو دهه پیش در تایوان شناسایی شده بود که پس از آن به کل آسیا، خاورمیانه و سپس آفریقا گسترش یافت و در اواخر سال گذشته به آمریکای جنوبی و کلمبیا رسید.

طبق نظر فائو این آفت یکی از خطرناکترین و مخرب ترین آفات گیاهی است و قرنطینه مزارع برای مقابله با گسترش آن توصیه می شود. این قارچ با آلوده نمودن خاک امکان گسترش پیدا می کند و معمولا امیدی به ریشه کنی آن وجود ندارد.

به گزارش کشت ورز، صنایع موز در منطقه آمریکای لاتین در تلاش هستند تا مزارع خود را با تهدید قارچ فوزاریوم وفق دهند.

بنا به نظر خوان خوزه پونس مسئول هماهنگی اتحادیه های موز کشور اکوادور، کشاورزان در حال وفق دادن خود با تهدید این بیماری هستند و تدابیر محافظتی شدیدی برای مقابله با آن به کار رفته است.

وی افزود: بیش از ۸۰۰۰ تولیدکننده در کشور اکوادور باید کنترل های امنیت زیستی بهتری داشته باشند تا به درختان موز آنها آسیبی وارد نشود.

تولید موز مدتیست که از عوامل گوناگونی چون تغییرات جوی، تخریب محیط زیست، فشار فروشندگان در تعیین قیمت ها و دستمزد کارگران تحت فشار قرار گرفته است. اکوادور بزرگترین صادرکننده موز جهان نیز در مرکز این چالش واقع شده است. این کشور سال گذشته حدود ۲۰ میلیون تن موز که معادل یک سوم صادرات این محصول است را در سطح جهانی برعهده داشته است.

کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی